Cykeldatorer

garmin cykeldatorCykeldatorn är cyklistens bästa vän och fungerar precis som en träningsklocka gör för löparen och simmaren. Cykeldatorn tillför dock en hel del andra funktioner som är intressanta för cyklister och samtidigt placeras den på ett lämpligt ställe på styret så det blir mycket lättare cyklisten att hålla koll på den.

Många cykeldatorer, speciellt från de bättre tillverkarna som Garmin och Polar så samarbetar dessa gärna med pulsband för att på så sätt kunna visa vilken puls du har medan du cyklar. Att känna till pulsen är ett bra sätt för att veta att man håller sig inom rätt ansträngningsnivå så man inte tar ut sig för snabbt.

Cykeldatorer har ofta inbyggd GPS precis som träningsklockor för att kunna visa hastighet och sträcka på ett korrekt sätt. Cykeldatorer har dock möjlighet att kommunicera med en mängd tillbehör som är avsedda för cyklister. Här kommer effektmätare och kadensmätare in i bilden som också kan vara väldigt intressant för cyklisten att känna till.

En bra cykeldatorer går att få tag på från ca 1500 kr och uppåt och ger dig som cyklist enorma fördelar och kommer kunna hjälpa dig under träningen och tävlingen men även för att planera rutter och följa upp efteråt för att se hur man presterade under träningen eller tävling.

Om du är intresserad av att läsa mer om cykeldatorer så ta en titt på cykeldatorer.se som är sida som helt och hållet inriktat sig på att hjälpa cyklister att hitta en bra cykeldator. Cykeldatorer säljs både med och utan pulsband så var noga med att du får det med om du vill ha det.

Om du vill köpa en cykeldator så ta en titt på dessa butiker som har bra modeller till bra priser.